29 Ağustos 2008 Cuma

Su geçirmeyen bilgisayar


Özel olarak sıvı geçirmez klavyelerle desteklenen bilgisayar Türkiye'de satışa sunuldu

Fujitsu Siemens Computers, kullanım kolaylığının ön planda tutulduğu Amilo 3000 serisini Türkiye pazarına sundu.
Özel olarak sıvı geçirmez klavyelerle desteklenen serinin en dikkat çeken üyesi ise bilgisayarın grafik gücünü yüzde 470 oranında artıran Amilo Graphic Booster'a sahip olan model. İki yılı aşkın bir süredir devam eden tasarım süreci sonunda ortaya çıkan AMILO 3000 serisi bilgisayarlar; kullanılan renk, malzeme, tasarımla ön plana çıkıyor.

28 Ağustos 2008 Perşembe

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR


Koklayınca baş ağrısını geçiren bitki
Romatizmayı da geçiren bitkinin diğer faydaları...

Yalnızca 'mutfaktaki baharat' olarak görülemeyecek kadar geniş yelpazedeki hastalıklarda kullanılan çörek otu, egzama ve sedefte kullanılan en eski besin takviyelerinden biri.

Almanya'da ve Mısır'da ilaç olarak kullanımı çok yaygın. Vücuda dinçlik ve kuvvet veren, bağışıklık sistemindeki düzensizlikten kaynaklanan alerji ve romatizmayı geçiren çörek otunun en büyük özelliği koklayınca baş ağrısını gidermesi.

Hazmı kolaylaştırıp, mide ve bağırsak gazlarını gideren bu şifalı bitkinin tütsüsü nezleye de bire bir... Suyu sivilcelere sürülürse iyi geliyor.

Yasar Ne Yasar Ne Yasamaz (Şafak Sezer) 2008



Keyifle seyredeceğiniz bir flim daha,Şafak Sezerin başrol oynadıgı ve Halit Akcatepenin cektiği eski bir dizi canlandıran Şafak Sezere sevgilerle...

12 Ağustos 2008 Salı

CeBIT Bilişim Eurasia 7 – 12 Ekim 2008



İş Sizi Bekliyor!

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında dünyanın yedinci, Avrasya'nın ise en büyük fuarı olarak İstanbul'u Avrasya'nın 1 numaralı dijital iş platformu haline getiren CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl 7 – 12 Ekim 2008 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Fuar, dünyanın dört bir yanındaki 70 kadar ülke ve bölgeden 150 bini aşkın ziyaretçiyi İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde bir araya getirerek benzersiz bir sinerji yaratacak.

Yaklaşık 1000 katılımcı firmasının hedefledikleri kitleye daha kolay ulaşarak verimli iş bağlantıları yapabilmeleri amacıyla yeniden tasarlanan CeBIT Bilişim Eurasia İş Dünyası, Dijital Yaşam, Telekomünikasyon ve Ev Elektroniği olmak üzere dört ana bölümde toplanıyor.

Ana bölümlerin yanı sıra 11 adet tematik bölümle (Ko-Bi-lisim@CeBITbilişim, Gelecek Parkı, İnovasyon, YASAD Yazılım, Mobil İş Çözümleri, Kamu Sektörü, İş ve Kariyer, TekMer@CeBITbilişim, eSağlık/ Tele Sağlık, Gençler@CeBITbilişim ve TeknoKent@CeBITbilişim) beraber düzenlenecek forum ve etkinliklerde bugünün trendleri ortaya konarken geleceği etkileyecek çözümlere de yer verilecek.

Kurumsal çözümler, ürünlere katma değer sağlayan gömülü teknolojiler ve her büyüklükteki işletmeye yönelik yenilikçi fikirlerin yer aldığı CeBIT Bilişim Eurasia, doğru kitlelerin doğru noktada buluşmasını sağlayacak pek çok projeyle zenginleşecek. Ticaretin ve bilişimin kalbi, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından "karar vericileri" ağırlayan CeBIT Bilişim Eurasia'da atacak.

İŞTE MURO’NUN SİNEMA FİLMİ


Kurtlar Vadisi Pusu’nun fenomen karakterlerinden biri olan Muro’nun maceraları çok yakında beyaz perdede…


Pana Film’in bu yaz çekeceği sinema filminde Muro’nun (Mustafa Üstündağ) yanı sıra Çeto (Şefik Onatoğlu) ve Yıldırım da (Eray Türk) rol alacak. Filmin çekimlerine ağustos ayında başlanacak. Zübeyr Şaşmaz’ın çekeceği filmin konusu kısaca şöyle:

Cezaevinden çıkan Muro ile Çeto, devrimi köyden başlatmak üzere memleketlerine dönerler. İlk planları evlenip yuva kurmak, örnek birer devrimci olmaktır. Oysa köyde onları bir sürpriz beklemektedir. Muhtar, Muro ile Çeto’yu hapisteyken iki Rus kadınla evlendirmiştir. Muro ile Çeto’nun devrim ütopyasını gerçekleştirmeleri için; kadınları bulup boşanmaları gerekmektedir. Bunun için İstanbul’a dönen Muro ile Çeto’nun başına gelmeyen kalmaz. Çözümlemesini asla yapamayacakları bir örgütle karşı karşıya kalırlar…


SABIRSIZLIKLA BEKLENEN FLİM 5 ARALIK DA SİNEMALARDA...

Windows gidiyor, Midori geliyor


Şişmiş, ağır, istikrarsız: Windows artık son demlerini yaşıyor. Windows'u pencereden dışarı atıp yeni fikirler için yer açmanın vakti geldi. Olası halefin kod adı ise Midori. 22 seneyi aşan Windows deneyiminden sonra Microsoft, Windows çağını (XP/Vista/7/8) kapatıyor. Artık vakti geldi: Internet ve tarayıcılar işletim sistemi ya da yerel uygulamaların görevlerini yapabiliyor. Ayrıca Windows vapuru eski yüklerini güverteden dışarı atmalı ve daha "light" ve güvenli olmalı. Mesela netbook trendi için Windows Vista çok geniş kaçıyordu ki, Microsoft bu yüzden yadigârı Windows XP'nin hayatını uzatmak zorunda kaldı.

Problemin çözümü: Midori Windows neslinin varisi olabilir. Tamamen yeniden yapılandırılmış sistem, Microsoft'un 2003'te hayat verdiği Singularity araştırma projesinin bir yan ürünü. Amaç: Midori daha "light", daha hızlı ve daha güvenli olacak. Bunun yanında bir uygulamayı yerel diskinizde yahut internette çalıştırmanız bir fark oluşturmayacak. Ayrıca sistem ve uygulamalar donanımdan bağımsız olarak çalışacak ve rahatlıkla diğer cihazlara aktarılabilecekler.