5 Mayıs 2008 Pazartesi

NETSİS de E-Posta Uygulaması

Şirket içinde yapılan işlemlerin bazılarının, istenen kullanıcılara anında e-mail aracılığı ile gönderilmesi ve ayrıca cari kartları tanımlı müşteri veya satıcılara, kendileriyle ilgili bir işlem yapıldığında e-mail yoluyla bilgi gönderilmesi amacıyla kullanılan uygulamadır. Bu parametre işaretlendiğinde,

E-posta uygulaması için gerekli olan aşağıdaki iki saha sorgulanacaktır.



SMTP Server Adı
E-posta uygulaması işaretlendiği zaman aktif olan parametredir. Bu sahaya internet sunucusunun adı girilmelidir.

SMTP Kullanıcı Adı
E-posta uygulaması işaretlenmiş ise aktif olan parametredir. Internet sunucusunun bulunduğu makinede geçerli olan bir kullanıcının adının girileceği sahadır. Internet sunucusunda, Netsis uygulamaları için bir kullanıcı açılarak bu sahaya ismi girilmelidir. Netsis uygulamaları sonucunda e-posta gönderimi yapıldığında, gönderen kişi olarak bu sahaya girilen kullanıcı adı görüntülenecektir.

SMTP Şifre
SMTP Kullanıcı Adı sahasına girilen kullanıcıya ait şifrenin girilebileceği sahadır.

Kullanılan bazı internet sunucuları için bu sahaya bilgi girilmesi zorunludur. Kullanıcı adı ve şifre sahalarına 100 karakterlik bilgi girilebilmektedir. Kullanıcı adı ve şifre sahaları, bilgi girişinin zorunlu olmadığı durumlarda boş geçilebilir.

KOLON BAZI GÜVENLİK SİSTEMİ
Kolon Bazı Geçerlilik Sistemi uygulamasının aktif hale getirilmesi için işaretlenmesi gereken seçenektir. Bu seçeneğin seçilmesi ile Kullanıcı
İşlemleri/Kayıt/Kolon Bazında Geçerlilik Değerleri menüsü aktif hale gelecektir.



FORM BAZI GÜVENLİK UYGULAMASI
Form Bazı Güvenlik uygulamasının kullanıma açılması için işaretlenmesi gereken parametredir. Form Bazı Güvenlik Uygulaması ile açılan herhangi bir form üzerinde görülen sahaların, kullanıcı ya da grup bazında kaydın değiştirilememesi ya da sahanın görüntülenmemesi sağlanabilmektedir.

Hiç yorum yok: