23 Nisan 2008 Çarşamba

SQL Backup Alma (Resimli Anlatım)

Yedeğini almak istediğiniz veri tabaının üzerine sağ tıklayarak açılan menüden Tasksı ordan da Backup seçeneğine tıklıyorsunuz.(Resim-01)


Daha sonra açılan pencereden yedekleme ayarlarını yapıyorsunuz. Biz bu örneğimizde Full backup alacağız, o yüzden backup type kısmından full ü seçeçeğiz. Destination kısmında veritabanımızı yedekleyeceğimiz yeri seçiyoruz. Listeye default olarak bir adres gelecek, eğer kayıt yapacağınız yer orası değil ise o uzantıyı seçtikten sonra remove ile kaldırıyorsunuz. Add butonuna basarak da yeni bir adres seçiyorsunuz.(Resim-02)


İşaterli butona tıklayarak yedeğinizi saklamak istediğiniz klasör adresini seçiyoruz.(Resim-03)


Yedeklemek istedşğniz klasörün adresini seçtikten sonra dikkat etmeniz gerek bir husus var. File Name kısmına yedeğinizin adını .bak uzuntılı olarak kaydetmelisiniz. Aksi takdirde backup (yedek) alınmamış olur. Resim-04 teki örnekte File Name i OrnekDB.bak olarak kaydettim.(Resim-4)


OK butonuna tıkladıktan sonra Select Backup Destination penceresinde yeni klasör adresinin göründüğünü göreceksiniz.(Resim-05)


OK butonun tıkladığınızda karşınıza çıkan pencerede artık eklediğiniz kalör adresinin görünmesi gerekir. Yapacağınız başka ayar yoksa penceredeki ok butonuna tıklayın. (Resim-06)


Eğer backup başarılı ise onay esajı ile karşılaşacaksınız. (Resin-07)


Yedeklediğimiz veritabanının, belirlediğimiz klasör adresinde olup olmadığını kontrol edelim. (Resim-08). O adreste verdiğiniz isimde bir bak dosyası var ise yedek başarı ile alınmıştır demek.


Kolay gelsin..

2 yorum:

Mustafa Kara dedi ki...

Teşekkürler

Engin dedi ki...

Eyvallah çok iyi